PANGGOD QUORNGRYTA

Dagens inlägg tillägnas den här härliga grytan med quorn, paprika, kokosmjölk, curry och mango chutney. Vi åt den tillsammans med ris och en sallad gjord på babyspenat, cocktailtomater och rödlök. 
 
 
4 portioner
300 gram quornbitar
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk mango chutney
2 msk curry
1 tsk salt
 
 
Gör såhär: hacka löken och stek i en matsked olja tills den mjuknat något. Tillsätt  quornbitar, vitlök, parika, curry och stek ytterligare några minuter. Häll på kokosmjölk, vatten, mango chutney och smula ner buljongtärningen. Låt grytan puttra  7-10 minuter. Smaka av med salt och servera med ris. Svårare än så behöver det inte vara. 
 
 
 

VÅR NYA LÄGENHET

 
I tisdags fick vi nycklarna till vår nya lägenhet. Jag och Viktor hade lovat varandra dyrt och heligt att den här gången skulle vi inte köpa ett renoveringsobjekt utan högts måla någon enstaka vägg. Det gick sådår...
 
 
Vi köpte istället en landshövdingstvå "med potential".
 
 
 
I veckan kommer hantverkarna och kikar på vad vi ska göra åt badrummet. Jag har någon idé om utslagen vägg till närliggande klädkammare och hexagonformat kakel, men vi får se vart det landar.
 
 
 
I köket är det olika nyanser av grönt som gäller. Man skulle vid första anblick kunna tro att detta är en tapet men icke sa nicke. Det är en väldigt ambitiös person som målat detta, inklusive alla kablar, kontakter, rör och element.
 
 
I sovrummet är tre av fyra väggar plus en platsbyggd garderob målat i rött. Jenny 13 år hade älskar detta då jag försökte övertala mamma att få göra precis detta i mitt dåvarande flickrum men Jenny 26 år inte lika entusiastisk. Ni som känner mig vet ju att jag är ganska sparsmakad vad gäller färg i största allmänhet.
 
 
Igår var vi således i färgaffären och inhandlade 20 liter vit färg, 10 liter "dark paris", vit takfärg och snickerifärg. Tror det kommer bli kanon!
 
 
 
 
 

LJUSGLIMT FRÅN ETT GRÅTT APRIL

 
 
Dagen då solen fortfarande sken när jag kom hem från jobbet och jag och Viktor kunde sitta ute på trappen i kvällsolen...
 
 
och Viktor hade handlat med sig öl och kakor...
 
 
och jag var såhär glad...
 
 
 
och när solen gick ner bakom ekarna gick vi in och lagade pizza toppad med avokado, ruccola, chiliflakes, rostade nötter och balsamico. Det smakade himmelskt, 5 av 5 toast.